Як облаштувати лоджію або балкон?

У минулому столітті чомусь лоджії і балкони були місцем для зберігання консервації, непотрібних речей та іншого мотлоху.

Але це місце в квартирі можна використовувати набагато цікавіше: розширити те приміщення, до якого вони прилягають або облаштувати самостійну кімнату.

 

З чого починати облаштування балкона?

 

Облаштування балкона або лоджії слід починати з того, що прибрати звідти всі речі, що накопичилися за довгі роки. Потім оцінити простір, що звільнився і вирішити, що можна там зробити. Визначившись з призначенням, можна приступати до наступних процедур:

  • скління. Це можуть бути величезні вікна з деревини, євровікна, безрамне скління. Скло може бути звичайним, вітражним, тонованим;
  • гідроізоляція, що захищає приміщення від впливу природних факторів;
  • утеплення, щоб в приміщенні можна було знаходитися і взимку. Переважно, це можуть бути мінераловатні плити, піноплекс, пінопласт.

Якщо є можливість, то слід встановити систему опалення, найбільш прийнятний варіант - це тепла підлога.

 

Оздоблення балкона

 

Після виконання вищезазначених дій можна приступати до оздоблення кімнати. Матеріали будуть залежати від фінансових можливостей сім'ї, особистих уподобань і доступних матеріалів. Але в більшості випадків, стелю обшивають вагонкою або білять, для стін застосовують пластикові панелі, універсальну деревину ПВХ, вініловий сайдинг. Пол можна покрити ламінантом, плиткою або ковроліном.

 

Варіанти облаштування

 

Коли балкон приведено до ладу, то там вже можна дозволити розгулятися фантазії. Якщо приміщення великогабаритне, то цікавих варіантів може бути дуже багато:

  • робоче місце, яке легко влаштувати, якщо купити компактний комп'ютерний столик, полички для книг і зручне крісло. Якщо дозволяє простір, то не зайвим буде диванчик;
  • світла комора з красивими комодами, для зберігання різного кухонного начиння. Також це може бути гардероб;
  • місце для релаксації. Якщо встановити на лоджії зручне крісло-гойдалку, кушетку або гамак, то вийде затишне місце для відпочинку;
  • домашнє кафе-бар. Це рішення доволі незвичайне, але ідея дуже цікава і легко здійсненна. Знадобиться лише довга стільниця і кілька високих стільців;

І це ще не все, що можна організувати на лоджії та балконі, якщо підійти до справи творчо.

Підпишіться на наші новини і дізнайтеся першими про цікаві акції, пропозиції та події.

( Олена )

( Леся )

м. Чернівці, вул. Герцена, 2А