Дизайн однокімнатної квартири: як збільшити простір?

Маленька квартира не завжди може бути тісною і незатишною, якщо правильно використовувати надані квадратні метри. Тим більше, що сучасні дизайнери прекрасно справляються з поставленим завданням.

 

Ніхто не заперечить той факт, що кожна людина іноді хоче побути наодинці з самим собою, навіть якщо в сім'ї ідеальні відносини. І, звичайно ж, всім хочеться мати в квартирі зону для сну і вітальню. На сьогоднішній день це легко здійснити: ширми, прозорі простінки, декоративні перегородки у вигляді поличок для квітів або книг. Все це легко перетворює частину кімнати в затишну та комфортну спальню.

 

Ще один цікавий варіант - ліжко під стелею. Це можна реалізувати, якщо висота квартири дозволяє. При бажанні на другому рівні можна зробити цілу міні-спальню.

 

Кухня на мансарді: колосальна економія простору

 

Власники однокімнатних квартир на останніх поверхах можуть собі збільшити площу за рахунок мансарди. Наприклад, в Європі, такі квартири зустрічаються дуже часто. А чому б це не здійснити і в нашій країні. Звичайно, через злам стелі велика частина площі втрачається, але якщо розумно і професійно підійти до справи, то все вийде на вищому рівні. З метою економії простору можна використовувати:

  • кутові кухонні гарнітури зі скошеними фасадами;
  • можна просто повісити полки, а не шафки;
  • для важкодоступних місць підійдуть рейлінгові системи;
  • вікна зробити в схилах даху і відмовитися від штор.

 

Як бачимо, кухню зовсім не складно перенести на мансарду, а на її місці зробити житлову кімнату або приєднати до вітальні, якщо стіна не основна.

 

Ванна на мансарді

 

Деякі сім'ї на мансарді роблять ванну кімнату. А чому б ні? Скошене вікно забезпечить достатньо світла. Ванну можна встановити саме під вікном. А далі вже розміщувати тумбочки, дзеркала та інші дрібниці, призначені для ванної кімнати.

 

Як бачимо, при бажанні можна легко значно збільшити площу однокімнатної квартири, організувавши зони для сну, приготування їжі та проведення дозвілля мешканців.

Підпишіться на наші новини і дізнайтеся першими про цікаві акції, пропозиції та події.

(099) 751 51 71, (0372) 54 46 52

м. Чернівці, вул. Герцена, 2А

Ми в соц мережах

Google+

(099) 751 51 71

(097) 478 43 44

м. Чернівці, вул. Герцена, 2А