Квартири в новобудовах

Нерухомість в новому будинку вибирають не тільки люди, які хочуть поліпшити свої житлові умови, а й громадяни, які планують вигідно інвестувати свій капітал. Переймаючись питанням «як вибрати квартиру в новобудові» важливо врахувати всі ризики, які допоможуть уникнути інвестування грошових коштів в проблемні об'єкти.

Як вибрати квартиру правильно

Важливо пам'ятати, що вартість квадратного метра від початкового етапу будівництва до здачі об'єкта в експлуатацію зростає на 20-30% і більше. Саме тому вигідно вкладати кошти в об'єкти, які тільки почали будуватися. Перед тим, як вибрати квартиру від забудовника, важливо ретельно вивчити наявність всіх дозвільних документів на зведення житлового об'єкта, серед яких:

  • Документація про приналежність земельної ділянки (оренда або власність), а також його призначення (дозвіл на будівництво житлового будинку на конкретній ділянці).
  • Всілякі умови і обмеження регламентовані міською владою.
  • Декларація про запуск будівництва та відповідний дозвіл на проведення робіт.
  • Технічні умови на підведення комунікацій.
  • Договір між компанією і генеральним підрядником. У останнього повинна бути відповідна ліцензія на будівельні роботи. В окремих випадках компанія забудовник виступає в якості генерального підрядника.
  • Договір між забудовником і фінансовою компанією (фондом), яка приймає грошові кошти від інвесторів.

Щоб краще зрозуміти, як вибрати квартиру для покупки найкраще звернутися до незалежних експертів, які проведуть повноцінний аналіз об'єкта і перевірку всіх документів. У разі виявлення різних ризиків, експерт зможе визначити наявність будь-яких ризиків, які будуть вам повідомлені. Рекомендується звертатися до професіоналів, навіть перед тим, як вибрати квартиру в новому будинку, зданому в експлуатацію. При цьому експерт допоможе отримати весь необхідний пакет документів на право власності, визначити технічний стан об'єкта, а також знизити інші ризики, пов'язані з придбанням нерухомості.

Переймаючись питанням, як вибрати квартиру при покупці, важливо враховувати всі фактори. Якщо при перевірці документів у відділі продажів повідомляють, що певного договору або дозволу «поки немає, але обов'язково буде», або певні права отримані за рішенням суду, варто насторожитися. Подібні відмовки можуть обіцяти дуже великі проблеми зі здачею і експлуатацією об'єкта в майбутньому.

Підпишіться на наші новини і дізнайтеся першими про цікаві акції, пропозиції та події.

(099) 751 51 71, (0372) 54 46 52

м. Чернівці, вул. Герцена, 2А

Ми в соц мережах

Google+

(099) 751 51 71

(097) 478 43 44

м. Чернівці, вул. Герцена, 2А